divendres, 12 de desembre del 2014

Ressenya: Wonder


Wonder

Heyy!! Avui us porto la resenya d'un llibre preciós, que et farà pensar i t'esnsenya moltes coses sobre l'amistat, estimar-te a un mateix...

DADES DEL LLIBRE

-Títol: Wonder


-Autora: R.J. Palacio


-Pàgines: 410


-Persona: 1a


-Saga: Hi ha la segona part que seria la història explicada pel Julian.


-Idioma: Castellà


SINOPSIS:

August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s’ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l’escola; fins ara, que té deu anys i està a punt de començar cinquè a l’escola Beecher. Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu que dur que és… Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l’August. ¿Aconseguirà que els seus companys l’acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?


FRASES DEL LLIBRE: ( les frases estan amb castellà perquè jo me llegit el llibre així )

"-Dicen que debo de ser una de las maravillas de la creación de Dios, pero son incapaces de ofrecer una explicación.-"




"-Uno de los motivos por los que me dejé crecer el pelo el año pasado era porque me gusta que el flequillo me cubra los ojos: eso me ayuda a tapar las cosas que no quiero ver.-"



"-Cuando puedas elegir entre tener razón o ser amable, elige ser amable.-" 




"-Ojalá pudiese ser Halloween todos los días. Todos podríamos llevar máscara siempre. Podríamos pasearnos por ahí y conocernos antes de ver qué aspecto tenemos debajo de las máscaras.-" 






 "-Eres precioso, digan lo que digan.  Que las palabras no te depriman.
Eres precioso se mire por donde se mire.
Sí, que las palabras no te depriman.-"




BREU RESUM:

L’August és un nen que ha nascut amb una deformitat molt important a la cara i n’ha patit moltes operacions durant molts anys. La seva mare li ha fet de mestra a casa seva durant molts anys, però ara ha de fer front per primera vegada als seus 12 anys l’entrada a l’escola amb altres nens i nenes. Si fos un nen normal no seria res estrany, però si ets deforme hi ha conseqüències. Al principi tothom se li allunya ja que el troben estrany i els hi fa por però a part d'això també hi ha una altra cosa que fa que la gent se n'allunyi. El Julian. Un nen que no vol ni sentir el nom de l'August ni que cap persona sigui amiga seva.



Aconseguiran els nens de la seva classe veure que a sota d'aquella cara hi ha un nen amable, simpàtic i carinyós o faran cas a en Julian i ni s'hi aproparan?




OPINIÓ PERSONAL:

Preciós*-*

Aquest és un dels molts adjectius que poden descriure aquest llibre però el que més encertat el trobo jo ja que és preciós en molts sentits. La història és simplement increïble ja que t'explica com passa tot el curs de 5è un nen de 10 anys que pateix bullying per tenir una cara diferent. Aquest llibre et fa pensar sobre el que tens i sobre com valorar-te a tu mateix i a l'altra gent. 



La pluma de la R.J. Palacio és meravellosa, ràpida i juvenil ja que jo em vaig llegir aquest llibre en menys d'un dia! Una altra cosa que m'ha agradat molt ha sigut que cada capítol està explicat per un personatges diferent. Jo trobo que els capítols de la Via ( la germana ) són els més treballats ja que estan plens de sentiments, emocions... Els capítols de l'August no estan gens malament ja que t'explica com es sent ell en cada moment del llibre, com es sent amb si mateix...



I ara toca parlar del... FINAL!!     CONTÉ SPOLIERS!!

Simplement meravellós! Que voleu que us digui! El final l'he trobat super encertat i emotiu ja que ningú s'ho esperava que al final l'August guanyés un premi. Una altra cosa que m'ha agradat molt del final han sigut les frases que tots els alumnes havien escrit o copiat d'un altre lloc perquè n'hi ha alguns que són molt bonics.


FI SPOLIERS!!




I ara toca parlar dels... PERSONATGES!! ( Només us parlaré de l'August perquè hi ha molts personatges i no acabaria mai! )


August: És un nen de 10 anys amb la cara molt deformada. Sempre ha estudiat a casa però ara començarà a anar a l'escola. Ell és un nen molt amable i simpàtic que sempre està disposat a ajudar quan faci falta. És com un nen de 10 anys però fisicament diferent.





PUNTUACIÓ:

El millor: Els personatges.
El pitjor: Crec que res!

Perfecte és poc*-*                       5/5





3 comentaris: