divendres, 19 de setembre del 2014

Ressenya: Els Jocs de la Fam


Els jocs de la fam

Heyy!! Avui us porto la ressenya d'un llibre simplement impresionant !!! Aquest llibre és un d'aquells que et marquen i que sempre portes al cor.

DADES DEL LLIBRE:


- Títol: Els jocs de la fam


- Autora: Suzanne Collins


- Pàgines: 396


- Persona: 1a persona


- Saga: Els jocs de la fam #1


- Idioma: Català


SINOPSIS:


Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom
farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia?

Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar.
Només un guanyador.
Els Jocs de la Fam han començat... 

Frases del llibre 

"-Per que hi hagi traició, primer hi ha d'haver confiança.-"



"-Perquè ella està aquí amb mi.-" 



"-Junts?-
 -Junts.-" 




"-Em presento voluntaria. Em presento com a tribut!-"




"-Hi havia moments al bosc, amb en Gale, en els que era realment... feliç.-"




"-Vols un consell? 
Segueix viva.-" 





"-Desitjaria demostrar al Capitoli que no li pertanyc, que sóc alguna cosa més que una peça del seu joc.-"




 "- Vull morir sent jo mateix.-"


Breu resum:

La història està ambientada en un païs anomenat Panem. Un païs desolat i dividit en 12 districtes governats pel Capitoli. Cada any, per la Sega, el Capitoli fa un sorteig entre els adolescents d'entre 12 i 18 anys per escollir els dos tributs de cada districte que aniran als Jocs de la Fam. En aquests jocs els 24 tributs hauràn de lluitar a mort fins a aconseguir l'únic objectiu que tenien: SOBREVIURE als Jocs de la Fam. 



La Katniss, la nostra protagonista, és veurà involucrada dins dels jocs de la Fam ja que és presenta voluntaria quan veu que l'escollida per anar-hi ha sigut la seva germana de 12 anys, la Prim. L'altre tribut ha sigut el Peeta, fill del pastisser del districte 12. Aconseguirà la Katniss salvar-se? És rendirà o intentarà arribar a casa per retrobar-se amb els que estima?




OPINIÓ PERSONAL:

Increïble!!!
Aquesta és la paraula que descriu tot el llibre. És un llibre de temàtica distòpica però a la vegada també té pinzellades de realitat i una part romàntica ( que no és gaire "empalagosa" ). És un llibre que tot amant de la lectura ha d'haver llegit perquè simplement és perfecte. També m'ha agradat molt la maduresa dels personatges ja que tenen molt assumit que si volen sobreviure hauràn de matar a altres tributs i que si no ho fan moriràn.
Una altra cosa que m'ha agradat bastant han sigut els personatges perquè els he trobat a tots molt reals però bueno dels personatges ja en parlarem després.

 

La pluma de la Suzanne és molt juvenil, ràpida de llegir i amb un estil propi que fa que en pic comencis a llegir el llibre no podràs parar. La orilginalitat de la història és un punt a favor que cal tenir en compte a l'hora de valorar-lo. Aquest llibre és simplement perfecte tant per la història, com per la manera en que no se't fa gens de pesat de llegir-lo ja que en tot moment passen coses que et prohibeixen parar de llegir!






I ara toca parlar del... FINAL!! CONTÉ SPOLIERS!!

La veritat és que és un final una mica previsible pel fet de que es salvi la Katniss però totalment inesperat pel fet en que també es salvi el Peeta. Una de les parts del final que m'ha agradat més és quan la Katniss i el Peeta agafen les baies verinoses i decideixen menjar-se-les per no haver de matar-se l'un a l'altre però al final els del Capitoli els diuen que parin, que els dos es convertiràn en els guanyadors del Jocs de la Fam. Trobo que és un tros del llibre molt bonic. 

FI SPOLIERS!!



I ara toca parlar de... PERSONATGES!!

Katniss Everdeen: Ella és el significat d'HEROÏNA! És una noia valenta capaç de donar la seva vida per salvar a la seva família. És intel·ligent, autosuficient i disposada a tot per tal de defensar en el que ella creu. 




Peeta Mellark: De tot el llibre crec que ell és un dels personatges que menys m'ha agradat ja que tot i que sigui molt bona persona i tingui un gran cor no trobo que tingui la valentia ni el que es necessita per poder guanyar els Jocs de la Fam però tot i això és un personatge que ràpidament et cau bé.




Gale Hawthorne: M'encanta! Trobo que és ipreciós tot el que pateix per la Katniss quan ella està als jocs ja que després de tot el que han passat junts no m'estranya. Crec que la relació que té amb la Katniss no es d'amics sinó que mab el temps s'han convertit en germans ( encara que biològicament no ho siguin )




PUNTUACIÓ:

El millor? La Katniss
El pitjor? La mort de la Rue 

Perfecte és quedar-se curt*-*             5/5

 

1 comentari: