dissabte, 27 de setembre del 2014

Ressenya: Olvidados


Olvidados

Heyy!! Com vau poder veure hi va haver un empat entre el llibre d'Insurgent i el de Olvidados i m'ha tocat a jo escollir el llibre per fer la ressenya. El llibre que he triat és Olvidados ja que és un gran llibre que forma part d'una gran saga però que no se l'ha reconegut tant com altres llibres.

Dades del llibre

- Títol: Olvidaos


- Autor: Michael Grant.


- Pàgines: 512


- Persona: 3a


- Saga: Olvidados #1


- Idioma: Castellà



SINOPSIS:

En un abrir y cerrar de ojos. Todo el mundo desaparece. Se esfuman.Todo el mundo excepto los jóvenes. Los adolescentes. Los escolares y los más pequeños. Pero ni un solo adulto. Ni maestros, ni policías, ni médicos, ni padres. Han desaparecido, también, los teléfonos, Internet y televisión. No hay forma de obtener ayuda.El hambre amenaza. Las bandas se hacen con el poder. Una criatura siniestra está al acecho. Los animales están mutando. Y los propios adolescentes están cambiando con el desarrollo de nuevos poderes - inimaginables, peligrosos, a veces mortales- como leer la mente, el teletransporte o la telequinesis. Talentos que se fortalecen día a día. Es un nuevo mundo aterrador lleno de elegidos. Y la guerra es inminente.

FRASES DEL LLIBRE: ( Les frases estàn en castellà ja que el llibre no està publicat en català)

"- A veces atrapas a la ola, y a veces la ola te atrapa a ti.-"






"-Es la nueva ERA, Sam. No eres tú: es la nueva ERA.-"






 "-Apenas puedo seguir la física de las clases avanzadas. Para entender esto, tendrías que ser Einstein o Heisenberg o Feynman, a ese nivel. Yo solo sé que pasan cosas imposibles. Así que o bien esto no está pasando, o de alguna manera las reglas han cambiado.  

- Como si alguien Como si alguien hubiera hackeado el universo - señaló Quinn.  

- Exacto Exacto. -Astrid se mostró sorprendida de que Quinn lo hubiera entendido-.  Como si alguien hubiera hackeado el universo y reescrito el software.”



"-Es vital mantener un sentido del humor cuando el mundo aparece de repente convertido en un lugar muy extraño."
 


 


"-ERA: Espacio Radioactivo Adolescente.-"
 




"-Tu nunca tendrás un control completo, Caine. Este mundo está cambiando todo el tiempo. Animales. Gente. Quién sabe qué será lo próximo? Nosotros no hicimos este mundo, sólo somos los pobres tontos que viven en ella.-"




  
BREU RESUM:  

Que passaria si un dia qualsevol desapareixen tots els majors de 15 anys? Que passaria si tant certs animals com algunes persones comencen a tenir mutacions que els permetin levitar, llançar foc per les mans...? Que passaria si una extranya criatura vinguda de l'exterior vigila dia i nit per poder controlar la ERA i a poc a poc tot el món? 
Aquestes només són algunes de les preguntes que el Sam, l'Astrid, el Caine, la Diana i els altres han de respondre, i per fer-ho hauràn d'aconseguir sortir d'allà sigui com sigui. Als pocs dies d'haver aparegut la ERA alguns nois i noies de Perdido Beach comencen a tenir poders increïbles però a l'hora devastadors, els animals poden parlar i fer coses que abans eren inimaginables, les bandes de Perdido Beach lluiten entre elles per governar el seu nou món i els alumnes de Coates aniràn tenint cada vegada més poder.



Aconseguiràn els nois de Perdido Beach sortir d'allà? La "Oscuritat" aconseguirà al final el que tant desitja?





OPINIÓ PERSONAL:

El millor!!!
M'encanta, m'encanta i m'encanta!!  Aquest és un d'aquells que no s'obliden fàcilment ja que tracta sobre un tema en el qual segurament tots hi hem pensat. Com seria un món sense adults?
Però no us penseu que és el tipic llibre en el que els nens volen tornar amb els seus pares i que tenen por sinó que aquest és molt diferentja que alguns nois i noies desenvolupent poders sobrenaturals com anular la gravetat, correr més ràpid que la la llum, curara a persones a punt de morir, llançar foc per les mans...

Quan els adults desapareixen tothom ho troba bastant divertit al principi, però quan s'adonen que tot això és veritat i que la cúpula no baixa  veuen que necessiten a algú que els hi posi unes regles, que digui el que està bé i el que no... 





La pluma del Michael trobo que és absolutament perfecta, juvenil i molt ràpida de llegir ja que aquestes 500 pàgines et passen volant. M'ha agradat molt que gran part de la història és desarrolli al voltant dels poders del Pete ( un nen autista ) però sense que sigui el punt protagonista del llibre.
Una altra cosa que m'ha encantat han sigut els PERSONATGES ja que són un punt fort de la novel·la. La veritat trobo que el fet que en Micahel et vagi explicantla història a través de bastants personatges et permet descobrir noves coses sobre ells, el seu passat...



I ara toca parlar del... FINAL!! CONTÉ SPOLIERS!!!

IMPRESIONANT!! Tant la manera com és desarrolla la lluita entre els de Perdido Beach, Coates i els "coyotes" ( amb el Drake ) com el moment en que el Sam i en Caine han de passar pel "canvi" que és el que en teoria els farà sortir de la ERA.
La veritat és que jo no m'esperava pas que el Caine i el Sam fossin germans!! Esque són tant diferents entre ells que era directament inimaginable! 

FI SPOLIERS!!!!


I ara toca parlar de... PERSONATGES!! 

Sam: És l'alma del llibre! Simplement m'encanta! M'encanta que sempre s'estigui preocupant per tothom, intentant que tot vagi bé i comenci a funcionar poc a poc. Trobo que s'ha converiti en un heroi sensevoler ser-ho i això a vegades el fa enfadar però tot i això és un personatge increïble!


Astrid: És la noia més intel·ligent que hi ha a la ERA. A mi la veritat hi ha certs moments en que li haguessi donat un cop de puny perquè hi ha moments en que t pot arribar a posar histèric, però tot això només ho fa per protegir al seu germà Pete que és autista.




Caine: És un dels estudiants de Coates. Ell vol aconseguir controlar la ERA sense importar-li el que hagi de fer o a qui tingui que passar pel damunt. Al principi sembla un dolent insoportable però a mesura que el vas coneixent et vas adonant de perquè és així.



OPINIÓ PERSONAL: 

El millor: Els personatges
El pitjor: Res

Perfecte és poc*-*              5/5  

 

3 comentaris:

  1. Hola!
    Estic super emocionada! *_*
    Per fi trobo una fan de Olvidados!!
    Jo fa temps que me'l vaig llegir. Ara ja m' he llegit el cinquè (Miedo) i estic esperant Luz que surt aquest octubre!! El meu personatge preferit es la Diana, trobo que fa una evolució molt gran al llarg dels llibres.
    Tu t'has llegit els altres?
    <3

    ResponElimina
    Respostes
    1. Holaa!! Si jo tambe mels he llegit tots i des de que va sortir miedo que espero Luz!! M'ha fet molta gracia que diguessis que tambe ets fan d'aquesta saga ( que es increïble ) ja que no conec a molta gent que li agradi!
      A mi el prrsonatge que m'agrada més potser seria la Lana o la Diana perquè les dos fan grans canvis al llarg dels llibres!:)

      Parlem^^

      Elimina
    2. Si tens raó! No hi ha gaires fans d'aquesta saga, i és una llàstima perquè és genial! La Lana també m'agrada molt i de nois em quedaria amb l' Edilio, perquè és molt bona persona i amb en Sam, perquè és molt bon líder, tot i que té alguns errors, com qualsevol noi de 15 anys (em recorda una mica a en Thomas, del Corredor del laberintoo<3).
      Pd: sóc la mateixa del primer comentari!

      Elimina