divendres, 12 de setembre del 2014

Ressenya: Delirium


Delirium

Heyy!! Avui us porto la ressenya d'un llibre que la veritat no me l'imaginava així. Aquest llibre l'esperava amb molt poques expectatives però estava equivocada ja que és un llibre magnífic!

DADES DEL LLIBRE

- Títol: Delirium


- Autora: Lauren Oliver


- Pàgines: 411


- Persona: 1a persona


- Saga: Delirium #1


- Idioma: Català


SINOPSIS

SEGLE XXlll

L'amor ha estat diagnosticat com una malaltia perillosa considerada l'origen de tots els mals de la humanitat.

A LA LENA

Li falten 95 dies per a la cura, una operació obligatòria per extirpar tot rastre de la malaltia i entrar a formar part d'una societat uniforme i sotmesa, on tothom té el camí marcat.

EL COMPTE ENRERE
 
avança inexorablement cap al fatídic dia de la cura, quan apareix l'Àlex, un membre de la resistència. 
La Lena haurà de prendre la decisió més difícil de tota la seva vida.
 
 
Frases del llibre
 
 "-L'amor, la més mortal de totes les coses mortals: et mata tant quan el tens com quan no el tens.-"
 
 
"-Casi totes les coses fins i tot els grans moviments de la Terra, tenen el seu començament en alguna cosa petita.-"





"-Ens van dir que l'amor era una malaltia. Ens van dir que ens acabaria matant. Per primera vegada me n'adono de que això també podria ser una mentida.-"





"-He dit que prefereixo l'oceà quan és gris. O no ben bé gris.  Més aviat d'un color pàlid, intermedi. Em fa pensar que alguna cosa bona està a punt de succeir.-"
 
 


"-L'amor et matarà i et salvarà alhora.-" 




Breu resum

Abans que els científics trobessin la cura, la gent pensava que l'amor era una cosa bona.
Les coses són diferents ara. Els científics són capaços d'erradicar l'amor i el govern exigeix ​​que tots els ciutadans rebin la cura en complir els divuit anys.
La Lena Holway sempre ha mirat amb interès el dia en què ella sigui curada. Una vida sense amor és una vida sense dolor: Segura, previnguda, fiable i feliç.
Però a noranta-cinc dies abans de la seva curació, la Lena fa l'impossible: S'enamora.
Però s'enamora d'algú de la seva ciutat sinó d'un incurat.
 
Aconseguirà la Lena salvar el seu amor o haurà de passar pel canvi per convertir-se en una curada i oblidar aquest sentiment?
 
 


OPINIÓ PERSONAL:
 
Aquest llibre me'l vaig començar a llegir amb molt poques expectatives ja que no tots els llibres romàntics o que tractin d'amor m'agraden però estava equivocada perquè aquest és un llibre increïble!
Hi ha molts llibres que tracten sobre l'amor però aquest té un toc d'aventura que fa que sigui diferent dels altres. Et fa reflexionar sobre l'amor, sobre que se sent, sobre estimar...
   
 


La pluma de la Lauren trobo que és molt natural i àgil ja que fer un llibre d'amor diferent a tots els que ja hi han és bastant complicat. En algunes parts, el llibre se m'ha fet una mica pesat ja que no hi ha molts diàlegs. La veritat és que al principi se'm va fer bastant lent però en pic la Lena i l'Àlex es coneixen i comença l'acció no vaig poder parar de llegir ni un minut fins que me'l vaig acabar!
 


I ara toca el... FINAL!!! CONTÉ SPOLIERS!!

Per què, per què i per què?! Però per què ens ho fas això??!! Bufff... No em podia creure el que acabava de llegir!  Per què a cada llibre acaben matant algú?!

La Lena va deixar la seva vida, els seus amics, la seva família... per marxar amb ell i ara li fan això! ( Però tot i això un 95% del meu cap està convençut de que l'Àlex no està mort )

FI SPOLIERS!!


 I per fi toca... PERSONATGES!!
 
Lena: Trobo que és la típica noia que sempre fa el que li diuen i que mai no es posaria en problemes i al principi em va fer posar histèrica perquè no volia anar amb la Hanna per com s'havia tornat, perquè li tenia por a enamorar-se... Però al final quan està amb l'Àlex tota ella canvia i és converteix en una noia que no té por de res ja que trenca la norma més important que hi ha que és no enamorar-se. 
 
 


Àlex: Tot ell és increïble! Aconsegueix que la Lena canvii ( i mira que era dificil!! ), la seva manera de ser... Ell no és mereixia pas el que li passa al final!! Bueno no dic res més que encara se m'escaparà algun spolier! 
 
 


 
PUNTUACIÓ:
 
El millor: l'originalitat del llibre i el canvi de la Lena.
El pitjor: el final.
Molt bon llibre!:))                               4/5
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada